Избрани Новини

"С хорá и песни край релсите тесни” отново събира приятели

Ще се проведе Трети национален събор на народното творчество

Гражданско сдружение "За теснолинейката" организира Трети национален събор на народното творчество и приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни” на най-високата жп гара на Балканите – Аврамово, в съботния 8 август. Началото е от 13 часа, след като пристигнат основните влакови композиции по теснолинейката от Септември и от Добринище.
"Нека отново бъдем заедно сред чистия планински въздух на Родопа и Рила, да поиграем хорца и да хапнем вкусна скара сред природата на най-високата точка, достигната от железница на Балканския полуостров.
Вечерта ще направим голям лагерен огън и ще приготвим греяно вино – така че планирайте да останете до късно!
Ако искате да бъдете с нас цялата вечер и да изпълните уикенда си с емоции, може да нощувате в курортното село Юндола (7 км от събора), в Якоруда (15 км от събора), във Велинград (30 км от събора) или на палатка около гарата – без такса.
Програмата ще бъде съобразена с разписанието на теснолинейката, но апелираме да използвате автомобилен превоз, защото влакчето е с ограничен капацитет, а и моментът е такъв, че трябва да спазваме дистанция.
Вярваме, че и тази година заедно ще направим голям празник за местните хора и за пореден път ще успеем да прочуем теснолинейката и нейните красоти! Очаквайте и изненади през целия ден.
Напомняме, че всеки от нас като гражданин е длъжен да спазва наложените мерките за предотвратяване разпространението на COVID-19", предупреждават организаторите.

10 вагона ще се движат в деня на Третия фолклорен събор край теснолинейката.

В касите на БДЖ се продават билети със запазени места за събора.

При закупуване искайте запазени места за двете посоки - с влакове 16103 (8:35 от Септември) и обратно 16106 (16:35 от Аврамово). Влаковете имат връзки сутринта и вечерта от и за София, Пловдив и Пазарджик.

Продаден билет без запазено място гарантира превоз, но не и седящо място.

Призовава се всички, желаещи да посетят мероприятието, да използват личен транспорт при възможност, за да не се стига до струпване в теснолинейката въпреки осигурените общо 300 места.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов