Избрани Новини

160 са пациентите с Сovid-19 в болниците на Благоевградска област

В МБАЛ - Благоевград в "Хирургия“ ще бъдат открити 25 легла

„160 са болните от covid-19, настанени в лечебните заведения на Благоевградска област към момента, 53 са свободните легла“ – съобщи на брифинг областният управител Бисер Михайлов, предаде БНР. Той призова всички граждани да бъдат изключително отговорни в поведението си „Подценявайки заболяването, ние натоварваме здравната система, медиците работят на предела на силите си.“
След проведеното заседание на Областния щаб, свикано заради усложнената обстановка с коронавирусната инфекция, той представи следните данни за натовареността на болниците и свободните легла.
В МБАЛ - Благоевград – лежащо болни – 35,  свободни легла 5, с възможност за откриване на допълнителни в „Хирургия“, където ще бъдат открити 25 легла. В интензивния сектор е 1 болен. Свободните реанимационни легла са 10.
МБАЛ - Разлог – болницата разполага с 33 легла, към момента хоспитализирани са 12 болни, свободните легла са 6. Очаква се да бъдат освободени 10 допълнителни легла за прием на болни.
МБАЛ „Иван Скендеров“ - гр.Гоце Делчев – лежащо болни към момента – 43, свободни легла 8, от общо 52. Очаква се в началото на седмицата да бъдат изписани пациенти и да се освободят допълнителни легла.
Тубдиспансер -  Благоевград – 13 са лежащо болните, има 1 свободно легло, очаква се в понеделник да бъдат освободени 3-4 легла.
Болница „Пулс“ в Благоевград – 18 за лежащо болните към момента, до края на деня се очаква потвърждаване на нови болни, като общия им брой ще стане 23. Свободните легла са 8.
Болница Югозападна - гр.Сандански – настанени 21 с коронавирусна инфекция, 10 са свободните легла с възможност за откриване на допълнителни в очно отделение.
Болницата в Петрич  – 9 лежащо болни, свободни са 10 легла.
Областният управител Бисер Михайлов обобщи, че към днешна дата здравната система и болничните заведения в Благоевградска област могат да поемат допълнително заболели. „Надявам се да сме изключително отговорни, за да не се препълват болниците. Директорите на болниците докладваха, че навсякъде са осигурени в достатъчни количества защитни облекла и консумативи. Единствено към ЦСМП ще бъдат насочени определени количества ръкавици за медицинския персонал.
Има заразен медицински персонал в ЦСМП-Благоевград, в Болница „Пулс“ – 1 общопрактикуващ лекар. Общо са 5 човека, един от тях е в по-тежко състояние.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов