Избрани Новини

Джаз, шушони и бродерия днес за гостите на фестивала в Банско

Програмата Културни вечери "Традиции и изкуство” ще представя демонстрации на занаяти и изкуства

Богата е съпътстващата програма на XXIII-тото издание на международния Джаз фестивал в Банско. За гостите на най-голямото музикално джаз събитие в Югозапада програмата Културни вечери „Традиции и изкуство” ще представя демонстрации на занаяти и изкуства, предаде БНР.

Още преди началото на фестивала, вчера в петъчния ден от 17:00 часа  Николай Кулин  представи изкуството на дърворезбата

В съботния следобед – на 8 август – организаторите са подготвили още една интересна демонстрация – плетене на шушони и демонстрация на българска бродерия. Музикалният съпровод ще бъде на Женска фолклорна група „Пирински бисери” с ръководител Йорданка Чорбаджийска.

В понеделник – 10 август – гостите на фестивала ще имат възможността да наблюдават демонстрацията на плетене на кука игла. Занаятът ще бъде съпроводен от Мъжка фолклорна група „Банскалии” с ръководител Димитър Касапинов.

Във вторник – 11 август – видният майстор Николай Кулин отново ще представи дърворезба, придружен от Женска фолклорна група „Извор” с ръководител Йорданка Маркова.

В сряда – 12 август – занаятчийските демонстрации ще се пренесат във „Велянова къща”, където Мария Кушлева ще покаже тъкане на разбой. Пред Туристически информационен център ще звучат изпълненията на самодейци от Читалище „Димитър Благоев” – Добринище. 

Всички демонстрации ще продължат от 17:00 часа до 19:00 часа, музикалните представления са с начален час 18:00. 

При лошо време демонстрациите и фолклорната програма ще бъдат преместени на първия етаж на Туристическия информационен център.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)