7 танцови формации подготвят хореографиите за Пирин Фолк 2020 - blagoevgrad.utre.bg

7 танцови формации подготвят хореографиите за Пирин Фолк 2020

10 август 2020, 17:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Пирин Фолк

    Над 100 са танцьорите

Сандански танцува в очакване на XXVIII-то издание на Фестивала

7 са танцовите състави, а над 100 са танцьорите, които ще се включат в хореографиите за XXVIII-то издание на престижния фестивал за нова авторска песен на македонска фолклорна основа и изпълнителско изкуство.
За първи път организаторите поверяват хореографиите за трите вечери изцяло на местни танцови състави, школи и формации. Първоначалната идея е провокирана от желанието им всеки процес по подготовката и провеждането на „Пирин Фолк“ да протече съобразно мерките за безопасност в контекста на епидемиологичната обстановка в страната. Така повече от 100 танцьори от слънчевия Сандански работят усилено в подготовката на красиви танцови композиции на професионално ниво, с които да превърнат сцената на „Пирин Фолк“ в незабравим аудио-визуален спектакъл. Хореографиите за всяко изпълнение ще включват до 12 участника, а решението е изцяло съобразено с капацитета на сцената в Летния театър.
За IV-то издание на Детски Пирин Фолк на 28 август хореографиите са поверени на ДТС „Празник“ с ръководител Михаил Митрев, ТФ „Хоуп“ с ръководители Невена и Валентина Станкови и ДТС „Звездица“ с ръководител Вергиния Анастасова. На 29-ти и 30-ти август, когато ще се проведат конкурсите за авторска песен и изпълнителско изкуство и гала вечерта, за танцовия „съпровод“ на участниците ще се погрижат танцьорите от танцовите школи „Македонци“ с ръководител Иван Занчев, танцовия състав „Празник“ с ръководител Михаил Митрев, школата за народни танци и хора „Македонска хубост“ с ръководители Михаил Митрев и Атанас Николов и ансамбъла за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ с главен художествен ръководител Гергана Костадинова.
Както традицията повелява, на сцената на „Пирин Фолк“ Сандански 2020 като специални гост-изпълнители ще се изявят познатите и обичани имена Николай Славеев (28.08.), Володя Стоянов – Войводата (29.08.) и Ива и Велислава Костадинови и Румяна Попова (30.08.)
Организатори са Фен Фолк ТВ, Мюзик Медия Клъстер и Община Сандански.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета