Избрани Новини

Кражби на ток в Кюстендил без прецедент в историята на ЧЕЗ

Открадната е електроенергия, която е приблизително равна на месечното потребление на целия град

ЧЕЗ Разпределение България разкри нагли кражби на електроенергия в Кюстендил без прецедент в историята на дружеството по своите мащаб и дързост. Злоупотребата е разкрита на 11 август от екип на дружеството, извършвал проверки за кражби на електроенергия в  Кюстендил. Установените нарушения са в ДАП-Кюстендил и в сгради на бившата фабрика за обувки, намираща се в северната промишлена зона.
При проверките са открити незаконно включени кабели средно и ниско напрежение към електроразпределителната мрежа, които са захранвали големи биткойн ферми. По първоначални изчисления дружеството е претърпяло огромни загуби на електрическа енергия, равни приблизително на месечното потребление на всички клиенти в града.
За ефективната борба с кражбите, всички екипи в ЧЕЗ Разпределение използват нови уреди и методологии за изчисляване на загубите по мрежата, които ги насочват към конкретни точки, в които да търсят незаконни присъединявания. Тази година дружеството увеличи двойно проверките за кражби на електроенергия, като усилията на екипите дават резултат.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов