Избрани Новини

Започва цялостен ремонт на стадион "Осогово“

Осигурени са 3 млн.лв. от Министерския съвет

С осигурените от Министерски съвет 3 млн.лв. още от утре започва енергийното  обследване на стадион „Осогово“ и работата по цялостното обновяване на сградния фонд на спортната база. Това обявиха днес областният управител Виктор Янев, народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин, кметът на Кюстендил Петър Паунов и председателят на Общински съвет Михаела Крумова.
Ще бъдат цялостно санирани всички фасади, ще се свали цялата мазилка, ще бъде сменена дограмата там, където се налага, ще се постави изолация отвътре на таваните. Ще се подменят електрическите табла, ще се обновят всички съблекални, тоалетни, ВиК инсталации. Ще бъде направена нова сауна на стадиона с минерална вода, която ще работи при спазване на всички противоепидемични мерки. Предстоят консултации с треньорските екипи, които ще дадат информация за състоянието на залите и какво е необходимо да се направи.
„Благодарение на съвместната работа на екипа, на Общински съвет, на областния управител Виктор Янев, на депутата Кирил Калфин, на председателя на Общински съвет Михаела Крумова, ние не спряхме да излъчваме позитивни сигнали както към инвеститори, така и към правителството и ръководството на Европа, за да можем в най-тежките моменти съвместно да отстояваме проектите, важни за Кюстендил“, заяви кметът Петър Паунов.
„Нашата благодарност е към министър-председателя Бойко Борисов, към държавника Бойко Борисов и към приятеля на Кюстендил Бойко Борисов. Благодарим, че в тежки моменти винаги е бил до Кюстендил. И сега, когато застанахме с проектите, приготвихме анализите, въпреки сериозния дебат, въпреки че сега всяка стотинка се дели на две, Бойко Борисов беше категоричен – децата и треньорите на Кюстендил ще спортуват в една безопасна и спокойна среда“, заяви Петър Паунов.
Кметът припомни, че това е вторият етап от ремонтите дейности на стадиона. Първият етап беше ремонтът на седалките, което се случи със средства, осигурени от спортния министър Красен Кралев. Третият етап предвижда цялостно обновяване, нова лекоатлетическа писта и ново модерно осветление.
„Тези пари са много голяма отговорност, затова ще сме изключително внимателни и разумни, така че да видим ефекта на всяка стотинка. Така както бяхме номер едно в санирането в Кюстендил, така ще покажем новото лице на стадион “Осогово“, категоричен бе градоначалникът.
Още от утре инженерният отдел на Общината започва енергийно обследване на базата, до две седмици се очаква да бъде обявена обществена поръчка за фирма-изпълнител.
Народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин бе категоричен, че този успех е благодарение на усилената и неспирна работа на един работещ и добър екип.
„Благодарение на доброто сътрудничество между местната и централната власт беше направена централната градска част, парка покрай реката, цялото дере. Нещата се подреждат едно по едно, защото работим екипно, защото уважаваме вижданията си, ние в нашата област вървим в една посока“, посочи Кирил Калфин. Народният представител изрази надежда, че при благоприятно развитие на COVID ситуацията в България ще бъдат санирани и останалите блокове в Кюстендил, които не можаха да се включат в програмата за саниране.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)