ЮЗДП, ИАГ и РДГ Благоевград правят съвместна проверка на горското в Гоце Делчев - blagoevgrad.utre.bg

ЮЗДП, ИАГ и РДГ Благоевград правят съвместна проверка на горското в Гоце Делчев

18 август 2020, 08:58 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ЮЗДП, архив

    Срещата е в 11 часа

Днес ЮЗДП и бизнесът ще обсъждат проблеми, свързани с дърводобивната дейност

В района на „Държавно горско стопанство Гоце Делчев” само през последния месец са извършени поредица от документални и теренни проверки по ползването и транспортирането на дървесина. Всички проверки са по сигнали от една фирма - „АНА” ЕООД със собственик и управител Ани Желязкова. Констатирани са несъществени нарушения, свързани с окачествяване и измерване на реализираната дървесина, за което е уведомена прокуратурата в гр.Гоце Делчев. На директора на териториалното поделение на ЮЗДП е разпоредено да предприеме административни мерки срещу горския служител, извършил съответните нарушения.
Във връзка с вчерашния протест на дърводобивни и преработвателни фирми с твърдения за занижен контрол при окачествяването и транспортирането на дървесина в района на „ДГС Гоце Делчев” днес – 18 август, от 11.00 часа, ЮЗДП кани представители на бизнеса на среща в сградата на стопанството, на която ще бъдат обсъдени проблеми, свързани с дърводобивната дейност и предложения за подобряване организацията на работа.
След срещата ще започне поредната съвместна проверка на Изпълнителната агенция по горите, Регионална дирекция по горите - Благоевград и Югозападното държавно предприятие. За резултатите ще предоставим допълнителна информацияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета