Избрани Новини

Финансират реконструкцията на пътя Катунци – Златолист

Инвестиционният проект предвижда основен и комплексен ремонт на пътния участък с дължина 6,8 км

Община Сандански бе одобрена за финансиране реконструкцията на пътя Катунци – Златолист. Правителството одобри финансирането на мащабния проект, в размер на 4 045 312.74 лв.

Инвестиционният проект предвижда основен и комплексен ремонт на пътния участък с дължина 6,8 км. Неговото цялостно обновление е от изключителна важност и ще допринесе за развитието на ключовата туристическа дестинация, свързана с религиозния туризъм и житието на българската пророчица Преподобна Стойна.

За съжаление, пътят Катунци – Златолист от десетилетия е в тежко състояние и множеството посетители и туристи са изправени пред редица неудобства.

С реализацията на важния инфраструктурен проект Община Сандански ще утвърди святото място около село Златолист като ключова дестинация за различните видове туризъм.

Същевременно Община Сандански внесе в Министерството на регионалното развитие и благоустройство и друг инвестиционен проект от изключително значение за развитието на град Сандански и туристическия му облик. Това е пътният участък от възел „Сандански“ на автомагистрала „Струма“ до входа на град Сандански /бул.„Европа“/.

Усилията и стремежът на Община Сандански са насочени към подобряване на прилежащаща техническа инфраструктура и чрез реализирането на подобни проекти да се създадат подходящи условия за живот, туризъм и инвестиции в общината и региона.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов