Избрани Новини

В ход е специализирана операция на Пътна полиция в страната

В дните от петък до неделя екипи ще има по основните пътни направления

От днес до 26 август на територията на цялата страна е в ход специализирана операция на Пътна полиция с три акцента.

Първият е засилен контрол в малките насели места в областите Добрич, Варна, Видин, Габрово, Русе, Бургас и Пазарджик. Екипите ще следят за недопускане на управление след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи. Патрулите ще бъдат разположени около питейни заведения и ще следят и за недопускане на отнемането на предимство на пешеходци от водачите на моторни превозни средства, както и за неправилно пресичане от пешеходци.

В дните от петък до неделя екипи на пътна полиция ще има и по основните пътни направления и магистралите на територията на цялата страна. Униформените ще следят за спазването на скоростните режими, но и за неправилни маневри и спиране в лентата за принудително спиране на автомагистралите. При спиране на водачите ще се правят проверки и за невръчени електронни фишове.

В големите общински центрове и областните градове на територията на СДВР и областите София, Стара Загора, Пловдив и Русе ще има засилени проверки за недопускане на неправилно движение от пешеходци, както и за недопускане на отнемане на предимството им от водачите на МПС.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)