Избрани Новини

Нови 212 проекта на млади фермери преминават за следваща оценка

Финансовата подкрепа за един проект е до левовата равностойност на 25 хил.евро

ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция приключи оценката за административно съответствие и допустимост на нови 212 проекта, подадени чрез ИСУН при втория прием по подмярка 6.1 “Стартова помощ за млади земеделски стопани” от ПРСР 2014-2020 г.

За приема първоначално бяха разпределени 22 000 000 евро (43 027 600 лв.). Бюджетът стигна за договарянето на 880 проекта. Припомняме, че финансовата подкрепа за един проект е до левовата равностойност на 25 хил.евро. Допълнителните 212 проектни предложения бяха разгледани след като общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата бе увеличен с 6 600 000 евро, равняващи се на 12 908 280 лв. Новите проекти са получили оценка до 35 точки, съгласно критериите за оценка.

По подмярка 6.1 се подпомагат проекти, които улесняват процеса на създаването на жизнеспособни и устойчиви земеделски стопанства или поемането от млади хора на вече съществуващи стопанства.

На интернет страницата на ДФ „Земеделие“ е публикуван Списък с преминаващите проекти на последващ етап – техническа и финансова оценка. На сайта на фонда е качен и Списък с недопуснатите проекти до последния етап за разглеждане.

ДФЗ - РА ще изпрати предложенията за отказ на кандидатите чрез ИСУН. В едноседмичен срок след изпращането им те могат да подадат възраженията си също чрез ИСУН. След разглеждането на възраженията, предстои и последният етап преди договориране - извършването на техническа и финансова оценка на допуснатите проектни предложения.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)