Избрани Новини

ОДМВР-Кюстендил: Няма джипове по пътя за Рилските езера

Имало е за кратко в събота

Няма нерегламентирано и безконтролно движение на джипове по Седемте рилски езера. Такова е имало за кратко в събота, но ситуацията е под пълен контрол. Това каза за БНР шефът на областната дирекция на полицията в Кюстендил ст.комисар Елиан Стамболийски.
Движението на джипове, които повече от 20 години превозват нерегламентирано туристи и багаж към Седемте рилски езера и печелят добре, е забранено от по-миналия четвъртък със заповед на министър Емил Димитров. По мрежите обаче се появиха снимки за уикенда, на които се виждат джипове в двете посоки по единствения път от бариерата при началната станция на лифта до 17-я стълб на седалковия лифт.
Туристите, а те през почивните дни са стотици по циркуса, които ги ползват, плащат по 15 лева на клиент. Старши комисар Елиан Стамболийски сподели: "Вчера е имало някакъв промеждутък, в който са ги изпуснали, иначе по принцип не вървят джиповете. Имаме екип там. До края на сезона със сигурност ще останат".
"Контролът дали джиповете спазват забраната е на рейнджърите на НП "Рила". А в по-долната часта на трасето - на горската стража и на полицията. Общината в Сапарева баня няма правомощия да ги спира и контролира, казва кметът Калин Гелев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов