Избрани Новини

Спектакълът "Слава" открива Летните театрални вечер в Благоевград

Театралното събитие е тази вечер от 21:00 ч.

Спектакълът ,,Слава" на Драматичен театър ,,Н.О. Масалитинов" - Пловдив открива Летните театрални вечери в Благоевград тази вечер от 21:00 ч.

За първи път в новооткритият Летен театър благоевградчани ще имат възможността да се насладят на невероятни камерни заглавия и моноспектакли. Летните театрални вечери стартират на 24 август до 30 август от 21:00 ч. под открито небе в Летен театър Благоевград, намиращ се в кв.,,Вароша“ с подкрепата на Драматичен театър ,,Никола Вапцаров" - Благоевград.

24 август – 21:00ч.

ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ,,Н.О. МАСАЛИТИНОВ“ - ПЛОВДИВ

"СЛАВА" от Питър Куилтър, превод Маргита Гошева, режисьор, Стайко Мурджев, сценография и костюми, Петя Боюкова, музика Петър Дундаков, сценична пластика Мариана Йотова, вокален консултант доц.Лилия Илиева. Вокалите се изпълняват от Пламена Гиргинова. Участват Ивана Папазова, Димитър Банчев, Атанас Атанасов, Мариана Йотова, Боряна Братоева, Елена Кабасакалова.

С пет номинации за награди „Икар“ 2020:

В категория “Водеща женска роля” – Ивана Папазова

В категория “Поддържаща мъжка роля” – Димитър Банчев

В категория “Поддържаща женска роля” – Елена Кабасакалова

В категория “Сценография” – Петя Боюкова

В категория “Режисура” – Стайко Мурджев

Флорънс Фостър Дженкинс не може да пее, нито нота. Тоновете й са безнадеждно нестабилни и ужасяващо фалшиви, не навлиза в тона меко и плавно, а загребва като с булдозер, тембърът й е ужасен, тя няма чувство за ритъм и е напълно лишена от усет за стил и фразировка. И въпреки това тя се превръща в една от най-големите звезди на музиката през двадесети век. И умира усмихната и доволна от бляскавия си и неповторимо екстравагантен живот.

Да, мисис Дженкинс е бездарна певица, лишена от всякакъв певчески талант, но именно тази липса на дарование, съчетана с изключителната любов към красотата и величието на изкуството я превръщат в икона, даваща сила и вяра на всички онези, които мечтаят за блажения допир до голямото изкуство, но не се осмеляват. Истинската история на най-бездарната певица на света е красив и сложен урок по вдъхновение, мъдра приказка, в която вълшебното съкровище, заровено дълбоко в сърцето на Флорънс, е вътрешната истина. Вътрешната истина, непоклатима и категорична, е оная искряща жизнена сила, даваща неизчерпаема енергия и воля на певицата да продължава напред и да отстоява непреодолимото си вдъхновение, да се бори докрай с всички онези клакьори на хулата и подигравката, накацали по трибуните на гламурния й живот, да отстоява душата си, която иска да пее. И нищо не може да я спре, и никой никога не може да каже, че не е пяла.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов