Замърсен терен с битови, строителни и растителни отпадъци откриха в Четирци - blagoevgrad.utre.bg

Замърсен терен с битови, строителни и растителни отпадъци откриха в Четирци

25 август 2020, 19:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МОСВ

Министър Димитров разпореди да се оценят вредите от нерегламентирано депонираните отпадъци в община Невестино

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на РИОСВ-София да извърши дейности по установяване до каква степен нерегламентирано депонираните отпадъци в община Невестино са опасни за живота или здравето на хората и причинили ли са немаловажни вреди за околната среда.
По разпореждане на Районната прокуратура в Кюстендил и съгласно дадените на РИОСВ - София от министър Димитров указания, eкоинспекцията съвместно с Районната прокуратура и Районното полицейско управление - Кюстендил извършиха проверка на нерегламентирано замърсяване с отпадъци в община Невестино.
При инспекцията е установено, че в землището на село Четирци, община Невестино, е замърсен терен с битови, строителни и растителни отпадъци, с площ над 1600 кв.м. Имотът се намира над закритото общинското депо за неопасни отпадъци и е частна общинска собственост с трайно ползване – пасище. Открито е и второ нерегламентирано сметище с битови и строителни отпадъци срещу оградата на закритото общинско депо.
На кмета на община Невестино е дадено предписание за почистване на отпадъците и е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за управление на отпадъците.
Проверките по случая продължават и след приключването им ще бъде определено наказателното постановление с размера на санкцията.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета