Избрани Новини

Кюстендилският съд проведе заседание по делото за убийството в Мламолово

Обвиняема е 29-годишната Детелина В. от Дупница

Окръжен съд - Кюстендил под председателството на съдия Йоланда Цекова проведе разпоредително заседание по делото за убийството на П.Й. в бобовдолското село Мламолово. Обвиняема за престъпление по чл. 115 от НК е 29-годишната Детелина В. от Дупница. Предвиденото наказание по закон е „лишаване от свобода“ за срок от 10 - 20 години.
Съдът конституира като граждански ищец, по нейна молба, една от двете сестри на пострадалия. Чрез адвоката си тя предяви иск на стойност 50 000 лв., за претърпените от нея болки и страдания. Съдът допуска до разпит и свидетел на гражданската ищца, но остави без уважение искането й да бъде конституирана като частен обвинител.
Първото заседание по делото бе насрочено за 28.09.2020 година, в пункт Дупница. За тогава ще бъдат призовани и свидетелите, посочени в Обвинителния акт на Окръжна прокуратура – Кюстендил.
Окръжен съд – Кюстендил потвърди и взетата по отношение на обвиняемата Детелина В. най- тежка мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която да се търпи в затвора в Сливен.
Престъплението е извършено на 8 срещу 9 ноември 2019 година, в къщата на пострадалия в село Мламолово. Обвиняемата Детелина В. отишла в дома П.Й. за платени секс услуги, първо с негов приятел, а след това и с пострадалия. След скандал между двамата, пробола пострадалия с нож в гърдите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов