Избрани Новини

Гледаме Бойко Кръстанов във "Всички страхотни неща"

Народен театър "Иван Вазов" представя премиерния му моноспектакъл

Народен театър ,,Иван Вазов" представя премиерния моноспектакъл на Бойко Кръстанов „Всички страхотни неща“ на сцената на Летен театър - Благоевград на 28 август

За първи път в новооткрития Летен театър благоевградчани ще имат възможността да се насладят на невероятни камерни заглавия и моноспектакли.
Летните театрални вечери стартират на 24 август до 30 август, от 21:00ч., под открито небе в Летен театър Благоевград, намиращ се в кв.,,Вароша“.
С подкрепата на Драматичен театър ,,Никола Вапцаров" Благоевград.

Пиесата е от Дънкан Макмилан и Джони Донахоу, превод Радослав Петкашев, режисьор Владимир Пенев. Моноспектакъл на Бойко Кръстанов.

Обратната страна на болката

Известният британският драматург Дънкан Макмилан умее да „наднича“ надълбоко в болката, за да й се противопостави, и монодрамата „Всички страхотни неща“, вече много популярна на световните сцени и в телевизионната си адаптация по HBO през 2016 г., свидетелства за това.

Главният герой, разказвачът, в който на сцената на Народния театър се превъплъщава прекрасния и обичан Бойко Кръстанов, търси себе си през различни опорни точки – обичаните и подкрепящи хора, травматичните преживявания от детството и младостта и конкретните или ритуални знаци, места и събития от протяжността на всекидневния живот.

Още на шестгодишна възраст, с невинността на детската си същност, Разказвачът започва да записва „всички страхотни неща“, които създават простичкия и красив, чист и наивен, опредметен или одухотворен смисъл. С други думи, води дневник на смисъла, за да спаси от депресията и себе си, и най-близките си и обичани хора, за да подготви и собствената си душа за житейските изпитания. В направата на списъка е въвлечено и вградено цялото възможно разнообразие на съществуването, той е превърнат в броилка на спасението и в изреждането й деликатно, но категорично са въвлечени и зрителите, отредени са им роли, даден им е шанс за импровизации. Естествено, като във всяка добра драматургия, появата на любовта ще озари и продължи списъка на „страхотните неща“, които ни държат изправени, очертават пътя ни с криволиците и отклоненията, с провалите и победите. Специално участие в драматургичния текст е отредено на музиката, на песните като феномен, който вълнуващо събира хората, носи им утеха и лекува болката им.

Представлението не е подходящо за лица под 12 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)