MADE IN Лещен - изложба представя млади визуални артисти - blagoevgrad.utre.bg

MADE IN Лещен - изложба представя млади визуални артисти

01 септември 2020, 10:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Little Bird Place

    Изложбата със следващите 6 творци ще бъде от 1 октомври

Дълго откриване ще има в галерията - от 18:00 до 21:00 ч.

Галерия Little Bird Place в София и платформата за съвременно изкуство и култура Art and Culture Today / Съвременно Изкуство и Култура представят изложба с произведения на 6 млади български творци, участници в арт резиденцията Little Bird Artist Residency в село Лещен. (Следващите 6 артисти ще бъдат представени през месец октомври).
В разгара на лятото 12 млади български творци бяха селектирани да творят сред природата и колорита на село Лещен в автентична стара къща. 4 групи по 3-ма души – всеки със своя специфичен артистичен подход и светоглед, обединени от импулса да се откъснат от градската среда и да се потопят за две седмици в нетипична за тях среда. Свързващата тематика беше продиктувана от фокуса на галерия Little Bird Place върху природа, екология и биология.
Участници в първата изложба са Александра Георгиева, Гергана Иванова, Жана Миткова, Ива Маркова, Младен Йорданов, Гергана Балабанова.
Куратори и консултанти при селекцията са Радослав Механджийски и Теодора Константинова от платформата Art and Culture Today / Съвременно Изкуство и Култура.
Изложбата със следващите 6 творци ще бъде от 1-ви до 27-ми октомври.
Участници ще бъдат Александър Лазарков, Слава Георгиева, Биляна Матеева, Думисани  Карамански, Харита Асумани, Яел Тайг.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета