Млади и стари отново ще тръгнат "По стъпките на Самуиловите воини" - blagoevgrad.utre.bg

Млади и стари отново ще тръгнат "По стъпките на Самуиловите воини"

04 септември 2020, 11:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Сдружение "Млад планинар"

    Походът е на 4 октомври от 9 часа

Всеки може да се включи в Националния туристически поход

Отново наближава 7-мият Национален туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ НПМ „Самуилова крепост“ – с.Ключ, 4 октомври 2020 г.
Походът се провежда всяка година в първата неделя от месец октомври, в една походна колона по 5-километровия път от НПМ „Самуилова крепост“ до с.Ключ в община Петрич.
През 2020 г. походът се провежда по случай 1006 годишнина от управлението на цар Самуил. Той е традиционен и дава възможност на туристите ежегодно да преминават през интеркативен туристически маршрут „Път на Самуиловите воини“.
Преходът е от Т3 категория на трудност. НПМ „Самуилова крепост“ е обект от Националното  движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и Националното движение „Обичам България“.
Основен организатор и координатор на дейностите по провеждане на Националния  туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ е Сдружение „Млад планинар“ – Петрич с подкрепата на Община Петрич.
В похода могат да участват всички групи ученици, туристически дружества от страната, клубове и секции по туризъм с неограничен брой туристи. По маршрута могат да се включват индивидуални участници и самостоятелни групи, които не принадлежат към определена организация.
За провеждане на похода сдружение „Млад планинар“ осигурява културно-художествена програма и удостоверение за участие в него.
Участниците трябва да бъдат екипирани според изискванията за участие в прояви по пешеходен туризъм. По време на похода не се допуска употребата на наркотични и упойващи вещества, застрашаващи здравето на участниците, спазва се дисциплината и реда, определени от ръководителя на похода, ръководителите на групите носят отговорност за опазване чистотата на околната среда.
Препоръчително е участниците в похода да имат лична застраховка и да са клинично здрави.
В срок до 28.09. /понеделник/ всички желаещите да участват в похода трябва да изпратят попълнена заявка за участие, списък на участниците с три имена и възраст на адрес: Петрич ул.„Марица“ №16 или на e-mail:mladplaninar@abv.bgКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета