Избрани Новини

Васил Капланов-Каплата остана в ареста

Привлечен е като обвиняем за закана за убийство

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Иван Димитров взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Васил. К., който е привлечен като обвиняем за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК.
Съдът счете, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“: повдигнато е обвинение за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“, налице е обосновано предположение относно авторството на деянието, както и че има реална опасност обвиняемият да извърши престъпление предвид факта, че срещу него се водят още две досъдебни производства.
Според обвинението на 31.08.2020 г. около 20,10 ч. в Дупница при кореспонденция Васил К. се е заканил на Д.Н. с престъпление против неговата личност – с убийство /с думите „Децата ти ще останат сираци“/ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. За престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1 от НК, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години.
Определението на РС - Дупница, с което по отношение на Васил К. бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на жалба или протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд –Кюстендил. При подадена жалба делото ще се гледа на 14.09.2020 г. в Окръжен съд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов