В затвора отива пиян и надрусан шофьор от Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

В затвора отива пиян и надрусан шофьор от Кюстендил

05 септември 2020, 18:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Pixabay.com

Наказание от 11 месеца при общ режим на изтърпяване определи съдът

Наказание от 11 месеца „Лишаване от свобода“ при общ режим на изтърпяване определи Районен съд – Кюстендил за кюстендилец, който се призна за виновен в държане на кокаин и управление на МПС след употреба на наркотични вещества и алкохол. Съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемия Симеон И. /на 33 години/.
Той се призна за виновен в това, че на 17.06.2020г. в Кюстендил, движейки се по ул.“Овощарска“, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „БМВ“ след употреба на наркотични вещества – „кокаин“, установено по надлежния ред – с техническо средство за установяване употребата на наркотични вещества и техни аналози „Дрегер Драг тест 5000“. За това престъпление подсъдимият ще изтърпи наказание от 6 месеца “лишаване от свобода”, както и „глоба” в размер на 199.00 лева.
Симеон И. се призна за виновен и в това, че е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно - с 1.70 на хиляда, поради което и при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК подсъдимият ще изтърпи наказание от 6 месеца “лишаване от свобода”, както и „глоба” в размер на 199.00 лева.
Подсъдимият се призна за виновен и за това, че на 17.06.2020г. в Кюстендил на ул.“Овощарска“, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал в себе си високорискови наркотични вещества – „кокаин“, с нето тегло 0.23 грама на стойност 28.75 лева – престъпление по чл.354а, ал.3, пр.2, т.1, пр.1 НК, за което ще изтърпи наказание от 11 месеца “лишаване от свобода”.
На основание чл.23 НК подсъдимият ще изтърпи най-тежкото измежду наложените му наказания, а именно “лишаване от свобода” за срок от 11 месеца, към което присъединява и наказанието“глоба” в размер на 199.00 лева.
Определението на РС – Кюстендил под председателството на съдия Николай Николов е окончателно и не подлежи на обжалване.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета