Избрани Новини

Задържаха под стража в Кюстендил албански гражданин

Издирван е с Европейска заповед за арест от Германия за взломна кражба

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” по отношение на 26-годишния албански гражданин Elsmir K., за който има издадена Европейска заповед за арест от Районен съд в Мьонхенгладбах, Германия. Искането за вземане на най-тежката мярка за неотклонение бе внесено от Окръжна прокуратура - Кюстендил. Европейската заповед за арест е издадена във връзка с водено срещу него наказателно производство в Германия за извършване на взломна кражба.
Албанският гражданин е задържан на 29.08.2020 г. на ГКПП – Гюешево, на влизане в страната, като пътник в автобус от Северна Македония. Той заяви, че е пътувал за Чехия през България и изрази желание за незабавно предаване на властите в Германия. Elsmir K. няма регистриран адрес в България. Съдът счете, че има опасност да се укрие и във връзка с Европейската заповед за арест взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“.  
Определението на Окръжен съд – Кюстендил подлежи на обжалване пред САС в 3-дневен срок.
Предстои образуването на дело в Окръжен съд - Кюстендил, с което съдът да прецени дали да допусне изпълнение на Европейската заповед за арест.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов