Избрани Новини

Задържаха 46-годишна благоевградчанка за пласиране на кокаин

Иззетият кокаин е около 240 грама на стойност около 19 200 лв.

Днес съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ю.Г. (на 46 години), привлечена към наказателна отговорност за извършено от нея престъпление по чл.354а ал.1 вр. с чл.26 от НК – незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.
Разследването по случая е започнало на 4.09.2020 г. след постъпила информация в ОД на МВР Благоевград, че Ю.Г., живуща в Благоевград, е придобила неустановено количество наркотични вещества с намерение да го разпространява. Своевременно са предприети действия по издирване на лицето. Ю.Г е установена от служители на полицията при паркиране на управлявания от нея лек автомобил марка „Мерцедес“. Под наблюдението на дежурния прокурор на Окръжна прокуратура Благоевград са започнати незабавни действия по разследване. В следобедните часове на 4.09.2020 г. е извършено претърсване на лекия автомобил. В кората на предната лява врата на автомобила е намерен и иззет бледокафяв хартиен плик, съдържащ бяла буца с бруто тегло 219,3 гр. Веществото е тествано с полеви наркотест, който е реагирал положително на кокаин.
По-късно на същата дата са извършени претърсвания в двете собствени жилища, обитавани от обвиняемата Ю.Г. В  едното от тях са намерени и иззети 20,7 гр бяло прахообразно вещество, като при тестване с полеви наркотест е реагирало положително на кокаин, 3 броя електронни везни със следи от кокаин, голям брой найлонови пликчета и сумата от 3 330 лева. Общото бруто тегло на намерения и иззет кокаин е около 240 грама на стойност около 19 200 лв.
За престъплението, в което Ю.Г. е обвинена, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба от пет хиляди лева до двадесет хиляди лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)