Избрани Новини

Разлог почете Съединението на България

Венци и цветя поднесоха признателните българи

135 години ни делят от онзи светъл 6 септември 1885 г., когато е обявено Съединението на Княжество България и Източна Румелия.
Денят на Съединението – е една от бележитите дати в новата българска история, едно от най-дръзките и най-достойни събития в развитието на българската държава.
То е чисто българско завоевание без външни подбудители, крепители и защитници. Това е първата категорична заявка за самостоятелно, равноправно участие на българите в модерната история на Европа и първият ясен знак за европейските политици, че трябва да се съобразяват с млада България. Една мечта на всички българи от денят на Берлинският договор е сбъдната.

Под звуците на духова музика венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха инж.Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, д-р Мария Копанарова – председател на Общинския съветг, д-р Емил Тончев - народен представител, Историческият музей, НЧ ,,15 септември 1903 – 1909 г.“, Дневен център за стари хора, Център за настаняване от семеен тип, политически партии, признателни граждани.

Поклон пред смелостта и подвига на онези наши деди, чието родолюбие и гражданска доблест ни дават днес правото да се наричаме с гордото име българи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов