Избрани Новини

Студенти от ЮЗУ спечелиха златен медал от Летния университет

Участваха над 450 студенти и докторанти от над 30 университета

Студентите от Югозападния университет „Неофит Рилски“ се представиха отлично на студентските игри „Летен университет 2020“, организирани от Националното представителство на студентските съвети. Делегацията на университета бе водена от зам.председателя на Студентския съвет Иван Лесов.

Мъжкият отбор по плажен волейбол на ЮЗУ успя да победи конкуренцията от 23 отбора и да завоюва златен медал. Отличието спечелиха Георги Левенов, Ангел Стефанов, Атанас Василчев и Георги Ботев.

В 18-тото издание на летните студентски игри участваха над 450 студенти и докторанти от над 30 университета. Те мериха сили в различни видове спорт – стрийтбол 3х3, футбол, плажен тенис, плуване, стрийт фитнес, плажна щафета и дърпане на въже.

Летният университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов