Камбитов официално си отива от ГЕРБ - blagoevgrad.utre.bg

Камбитов официално си отива от ГЕРБ

09 септември 2020, 09:26 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Канал3

Според слуховете ще се влее в редиците на Цветанов

„Днес прекратих членството си в ПП ГЕРБ. Решение, тежко и трудно, заради миналото и емоцията ГЕРБ, но решение осъзнато и аргументирано, заради настоящето. Решение, необходимо, за да бъда честен със себе си и хората около мен“. Това обяви късно вечерта във вторник бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов.
Оттеглянето му от партийните редици не е изненада. За Камбитов от години се знае, че е един от най-приближените кадри на Цветан Цветанов в партията.
След обявяването на самостоятелен проект на Цветанов се очакваше, че именно благоевградчанинът е един от тези, които ще го последват – заедно с други изгонени от партията бивши кметове.
Още в изборната нощ след местните избори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че загубата в Благоевград е била очаквана и че започва прочистване на партията от крепени от Цветанов кметове.
„Събрах ги Камбитов, Икономов, Котев и им казах: „Ще загубите“ – „Не, ще спечелим!“. Добре! Сега ще направим промени! Но по-добре за партията е да се очисти, да си направи изводите и да се обнови“, обяви Борисов, припомня tribune.bg.Коментари (2)

Потребител
Лина
Мръсен алчен простак, да си ходи при Цветанов, дето заедно се кълчеха на чалгата! Не му е мястото в ГЕРБ!
09 септември, 21:39 ч.
Потребител
Ник
Вън тая мърша, дето открадна от благоевграчани Франкофоли!
09 септември, 10:35 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета