Избрани Новини

Завърши седмият национален конкурс за любовна лирика "Горчиво вино"

Първа награда получава Ивелина Радионова от Провадия

Завърши седмият национленконкурс за любовна лирика "Горчиво вино". Журито, председателствано от литературния критик и издател Пламен Тотев и с членове – поетесите Петя Хантова и Катерина Кирянова – ръководител на Литературен клуб „Евтим Евтимов” при НЧ „Братя Миладинови-1914”, избра най-добрите творби, след което беше разкрита анонимността на авторите. Присъждат се следните награди:

 Първа награда ( диплом и договор за издаване на книга ) получава Ивелина Радионова от гр. Провадия за стихотворението "До Боянския майстор".

 Втора награда (диплом ) получава Ваня Статева от с.Порой, Община Поморие, за стихотворението "Тази късна любов".

Трета награда (диплом) получава Марина Александрова Алексиева от София за стихотворението "Ти и виното".

Поощрителна награда ( диплом) получава Анна Асенова от Петрич за стихотворението "Във танца на тишината".

За пръв път ще бъде връчена почетната Национална награда "Евтим Евтимов" на поетесата Маргарита Петкова за цялостния й принос в българската поезия.

Официалната церемония по награждаването ще се състои в София днес от 18 ч. в Литературния кът на Националното книжно изложение ”Алея на книгата” в пешеходната част на бул.„Витоша“, пресечката с ул."Н. Рилски" . Обичани български поети ще участват в литературното четене в памет на Евтим Евтимов и съпругата му Романъола Мирославова.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)