Гешев в Кюстендил: Недопустимо е тези, които живеят богато, да не плащат данъци - blagoevgrad.utre.bg

Гешев в Кюстендил: Недопустимо е тези, които живеят богато, да не плащат данъци

09 септември 2020, 22:44 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ПРБ

Задържани са шест лица от т.нар. родове на “Гольовците” и “Ропотамци”

Днес главният прокурор Иван Гешев посети Кюстендил във връзка с провеждането на специализирана операция на ГДБОП-МВР, която се реализира под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. За момента са задържани шест лица от т.нар. родове на “Гольовците” и “Ропотамци”, за които има данни за съпричастност към различни престъпления. 

"Няма нищо лошо да си богат човек. Но тези хора трябва да си плащат данъците, с които да се инвестира в българските общини и пътища. Част от работата ни е да не допускаме в страната ни да виждаме хора, които карат скъпи коли за милиони, а нямат нито един работен ден зад гърба си, нито са плащали данъци. Ако се качите в Германия на кола за 1 млн.евро, утре всички данъчни и контролни служби ще дойдат. Това е един от приоритетите на прокуратурата. Това са хора, които се занимават с незаконна дейност - било то лихварство, проституция, измами, живеят охолно, но не дават нищо за държавата си", коментира главният прокурор в отговор на журналистически въпроси във връзка с действията на правоохранителните органи.

Иван Гешев напомни, че част от задържаните са били свързани и с нападение над полицейски служители. „Бяха бити четирима български полицаи, включително и кучето им, с което са работили, вероятно са търсили наркотични вещества. Срамно и недопустимо е да се бият полицаи, ние в някаква степен сме го превърнали в национален спорт. От една страна възприемаме за нормално да се бият полицаи, от друга възприемаме за нормално те да ни пазят, което е недопустимо във всяка една правова държава, член на Европейския съюз“, каза още Иван Гешев. 

Главният прокурор коментира и продължаващите действия по издирването на Янек Миланов от Дупница. „Продължава да се работи много активно по случая, въпреки че голяма част колегите от МВР са заети да охраняват мероприятия в София, работи се с всички необходими средства“, посочи Иван Гешев. 

По време на посещението си в Кюстендил главният прокурор разговаря с кмета на града Петър Паунов. Иван Гешев бе придружаван от Николай Хаджиев, временно изпълняващ длъжността директор на Главна дирекция “Национална полиция” във връзка с провеждащата се в града и операция по противодействие на конвенционалната престъпност.Коментари (1)

Потребител
mitoko
V USA ne mogat da biat policai, predi da vdignat ryka i veche sa zastreliani. Mnogo antidemokratichno!
10 септември, 11:40 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета