Празникът на брежанския кестен в Брежани се отлага за догодина - blagoevgrad.utre.bg

Празникът на брежанския кестен в Брежани се отлага за догодина

16 септември 2020, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Сдружение "Хора и традиции"

Причината е пандемията от Ковид 19

Есента отново обагри в топли цветове планината, под чийто връх всяка година село Брежани празнува най-вкусните дарове на природата си – брежанските кестени.

Всяка година, събрали топлината и вкусовете на лятото, брежанските кестени превръщат селото в притегателен център за гости отблизо и далече.

За това спомага значително и богатата програма на празника на сдружение „Хора и традиции“,  кметство Брежани, община Симитли в лицето на кмета Апостол Апостолов, местното читалище „Христо Ботев“, децата и хората на Брежани.

Всяка година площадът е гостоприемна трапеза с вкусни и дъхави ястия, приготвени с любов от дамите на село Брежани.

Всяка година площадът е огромно хоро, пъстър фестивал, събор…

През изминалата година, когато сдружението отбеляза 10-о юбилейно издание на фестивала и своя рожден ден, празникът привлече хиляди посетители, десетки автобуси, организирани от туроператори – туристи отблизо и далече.

Празникът на брежанския кестен се превърна в обичана и търсене дестинация.

"Всичко това ни прави отговорни, в условия на пандемия и КОВИД 19 да предприемем драстични мерки против разпространението на коварния грип.

Единодушно организаторите взехме трудното решение да не организираме празник на брежанския кестен – с надеждата, че догодина, през октомври 2021 година, ще го направим двойно по-хубав, по-пъстър, по-усмихнат и по-богат!"

Празник на брежанския кестен през октомври т.г. няма да има. 11-тото издание на фестивала ще бъде през октомври 2021-ва.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета