Избрани Новини

"Фолклорна магия от Пирин" представя Кукленият театър (видео)

Играе се днес от 11.30 часа в Летния театър

Днес от 11.3О ч. в Летния театър на благоевградския квартал „Вароша“ Кукленият театър ще представи „Фолклорна магия от Пирин“.

Едно вълнуващо, емоционално, красиво представление, което е театрален израз на това колко е значимо за всички ни нашето минало, обичаи, бит и традиции. С това представление екипът на театъра и зрителите ще отпразнуват заедно Дните на европейското наследство и образование, ще се присъединят към културни общности, които са превънали традициите и миналото си в стълба към бъдещето.
Събитията в този ден се организират от Община Благоевград.
Вход безплатен.
За #EuropeanHeritageDays 2020
Дните на европейското наследство осигуряват достъп до хиляди рядко отваряни обекти и уникални събития за над 20 милиона души всяка година.

По време на Дните на европейското наследство се отварят врати за хиляди паметници и обекти (някои от тях обикновено са затворени за обществеността), което позволява на хората да се насладят на безплатни посещения, да научат за тяхното споделено културно наследство и да се включат активно в опазването на европейското наследство за настоящи и бъдещи поколения.

Дните на европейското наследство са най-честваното културно събитие в Европа. Съветът на Европа стартира инициативата през 1985 г., която се превърна в съвместно действие, организирано съвместно с Европейския съюз през 1999 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов