Започва набиране на преброители и контрольори за преброяване 2021 г. - blagoevgrad.utre.bg

Започва набиране на преброители и контрольори за преброяване 2021 г.

18 септември 2020, 10:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

В срок до 30 октомври кандидатите трябва да подадат заявление

От 15 септември започва набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване на населението и жилищния фонд.

В срок до 30 октомври кандидатите трябва да подадат заявление по образец в общината. Документите за кандидатстване ще може да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 (https://census2021.bg) и в сайтовете на общините.

При предстоящото преброяване ще бъдат ангажирани над 23 000 преброители и около 6000 контрольори, като за община Сандански преброителите ще са 120, а контрольорите – 47, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Разбира се, трябва да бъдат комуникативни. Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.

Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

Кандидатите за преброители и контрольори могат да подават необходимите документи до 30 октомври 2020 г. в сградата на Община Сандански, бул. Свобода 14 – Административен център (Деловодство) от 8:00 до 17:00ч. от понеделник до петък.
Образци за кандидатстване може да изтеглите в линка: shorturl.at/gsI45Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета