Община Банско набира преброители - blagoevgrad.utre.bg

Община Банско набира преброители

18 септември 2020, 10:20 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    pixabay.com

В срок до 30 октомври кандидатите трябва да подадат заявление

Започна набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване на населението и жилищния фонд.

В срок до 30 октомври кандидатите трябва да подадат заявление по образец в общината на Банско. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 (линк към документите) и в сайта на общината.

При предстоящото преброяване ще бъдат ангажирани над 23 000 преброители и около 6000 контрольори в цялата страна, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Разбира се, трябва да бъдат комуникативни.

Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издаденаот НСИ.

Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета