"Днес е ден велик за нази братя българи навред..." (снимки) - blagoevgrad.utre.bg

"Днес е ден велик за нази братя българи навред..." (снимки)

22 септември 2020, 18:37 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

Сандански отпразнува112 години Независима България

Община Сандански отбеляза подобаващо свещената дата в българската история. Всички присъстващи на тържествената церемония сведоха глави, в знак на почит към делото на героите за свободата и независимостта на България и поднесоха венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните.
Тържествено бе прочетена и част от документа, символ на копнежа на българите за самостоятелност и напредък - Манифестът за обявяване независимостта на България.

Община Сандански: "За тържествения ден, който се превърна в празник, благодарим на  прекрасните водещи Йордан Сребърнов и Венета Кацарова, както и на талантливата Карина Николова.
Благодарим и на всички официални гости, които почетоха великото дело.
Благодарим на ВФ 56 040 - Благоевград, на Мажоретен състав с ръководител Невена Станкова и Духов оркестър - Сандански с ръководител Константин Кирянов.
Адмирации и към всички директори, учители и ученици за духа, който създават дух на всеки празник и учат нас и нашите деца на историята, която не бива да забравяме.
С благодарност към НЧ "Отец Паисий 1919" за подкрепата, която имаме - духовна и творческа.
Благодарим на иконом Георги Танчев и представителите на храм "Свети Георги" за вярата и смирението, което ни е нужно, за да не забравяме славното ни минало.
Благодарим и на Клуб на "Учители - будители" - Сандански с ръководител г-жа Мекушина за отдадената почит към славното ни минало.
Благодарим на всеки, който с минутка мълчание предаде своята почит към великите герои на България!
Честит празник!"Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета