Избрани Новини

Паралелки в благоевградски училища ще учат онлайн

Заразени с Ковид 19 са ученици и учители от три благоевградски гимназии и училището в Кресна

11 паралелки в четири училища  в област Благоевград преминават към онлайн обучение заради положителни проби за коронавирус на ученици и учители, предаде БНР. 25 са заразените пред последното денонощие, като шестима от тях са преподаватели и директор на училище.
Заразени с Ковид 19 са ученици и учители от три благоевградски гимназии и средното училище в Кресна. Представители на Районната здравна инспекция бяха на място, за да  установят мащабите на контактните лица. Към момента няма основания за преминаване изцяло в онлайн форма на обучение, заяви Началникът на Регионалното управление по образование Ивайло Златанов след среща  с директора на здравната инспекция.
Далите положителни проби ученици са пренесли заразата от семействата си, в които има болни от Ковид-19. Шестима са учителите с коронавирус, като две трети от тях са от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия.
„Нашата препоръка е всички учители, които са рискови или имат съмнения, да се изследват с направление от РЗИ, каза още директорът на регионалното управление по образование в Благоевград Ивайло Златанов и уточни, че вече има колеги, предпочели да работят  дистанционно с учениците.
Всички училища в областта са декларирали, че имат готовност да преминат към онлайн форма на обучение. По разписаните от здравното министерство правила такова решение се взима при  достигане на десетпроцентов праг на заразени в едно учебно заведение. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)