Карантинираха над 300 ученици в Благоевград заради заразени с COVID-19 - blagoevgrad.utre.bg

Карантинираха над 300 ученици в Благоевград заради заразени с COVID-19

24 септември 2020, 11:11 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    pixabay.com

В общо 5 училища в района има установени случаи на коронавирус

Около 300 ученици в Благоевград преминаха към дистанционно обучение заради заразени с коронавирус. В общо 5 училища в района има установени случаи на COVID-19, съобщи NOVA телевизия.
Директорът на Професионална гимназия по строителство в града Марияна Митова заяви, че до момента ситуацията в учебното заведение е спокойна.
„Две наши колежки се оказаха заразени с коронавирус. Те са в добро състояние и са под карантина у дома. До обяд ще излязат пробите на учителите, които са контактували с тях”, обясни Митова.
Под карантина са общо 8 паралелки – от 9, 10 и 11 клас.
„Нещата се случиха в понеделник следобед, което ни помогна, защото 22 септември беше неучебен ден и се направи пълна дезинфекция на сградата. Организирахме онлайн педагогически съвет, уведомихме РЗИ и предприехме всички мерки”, каза още директорът на училището. По думите й в началото на учебната година са получили насоки за това как да бъдат разделени етажите, така че да няма сливане на различните класове. „Учениците разбират ситуацията и не създават проблеми”, коментира Марияна Митова.
„Карантинираните ученици са под 1% от всички учещи в района. Няма място за притеснение”, каза Методи Попов, представител на Регионалния инспекторат.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета