Избрани Новини

ФК "Пирин" записа четвъртата си поредна победа у дома

Постигна успех с 4:0 над Нефтохимик (Бургас ) в мач от 8-ия кръг на Втора лига

Пирин записа четвъртата си поредна победа у дома от началото на сезона, след като постигна успех с 4:0 над Нефтохимик (Бургас ) в мач от 8-ия кръг на Втора лига, съобщават от щаба на орлетата.
Това бе трета поредна победа за отбора в първенството. По този начин орлетата отбелязаха по четири гола във всяка една от четирите си домакинства до момента.
Всички попадения паднаха през първата част. Красимир Станоев откри резултата, засичайки центриране с глава отдясно на Александър Бастунов. За Краси това е трети гол от началото на сезона. Той се разписва във втори пореден мач, след като откри резултата и в Горна Оряховица срещу Локомотив в началото на седмицата. За Бастунов това бе втора поредна асистенция на нашия стадион.
В 22-ата минута точен бе Преслав Йорданов, който отбеляза седмия си гол от началото на сезона. Централният ни нападател се оказа на точното място, след като Конър Хендерсън стреля, и топката се отби в гърба на съперников футболист. Диагоналният техничен удар на Преслав от 10-тина метра изправи публиката на крака.
Четири минути след това резултатът стана 3:0. Конър Хендерсън центрира от корнър, Преслав Йорданов стреля с глава, топката се отклони от напречната греда, а след това в тялото на защитника на гостите Вълчан Чанев. Отново Преслав Йорданов бе точен в 38-ата минута, след като бе намерен от Спас Георгиев с хубав пас по земята и прати топката с елегантен удар покрай гредата. Така нашият нападател събра осем гола от началото на сезона и е номер едон при реализаторите във Втора лига.
На полувремето състезателката на женския ни отбор Лилия Бирова, която бе избрана от зрителите на Нова Спорт за номер 1 в двубоя от първия кръг на първенството срещу Севлиево Лейдис, получи своята награда от президента на Пирин Ива Уорън.
Пет минути след подновяването на играта Николай Бодуров опита далечен изстрел, но топката излезе в аут.
Следващото по-интересно положение дойде двайсет минути по-късно, когато влезлият като резерва Влади Златинов излезе на добра позиция, но стреля в аут. Две минути по-късно отново Влади, който взе и капитанската лента от излезлия Николай Бодуров, имаше шанс, но не успя да се разпише. Във вторник, 29 септември, Пирин гостува на Родопа (Смолян) в мач от турнира за Купата на България.
ПИРИН (БЛАГОЕВГРАД) – НЕФТОХИМИК (БУРГАС) 4:0 1:0 Станоев (1), 2:0 Йорданов (22), 3:0 Вълчан Чанев авт. (26), 4:0 Йорданов (38)
Пирин (Благоевград): Петров, Дюлгеров (76-Исуф), Бастунов, Бодуров (80-Пушкаров), Николов, Карачанаков (73-Златинов), Аийна, Хендерсън (76-Вуцов), Станоев, Георгиев, Йорданов (73-Алексиев).
Нефтохимик (Бургас): Иванов, Чанев, Костов (70-Балинов), Ташев, Чахов, Борисов (46-Данчев), Филипов, Иванов (70-Янев), Жеков, Василев, Йорданов.

Съдия: Петър Кузев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов