Избрани Новини

Кирил Калфин: Извършват се ремонтни дейности на част от пътя през Конявската планина

Приемна с граждани в Кюстендил проведе народният представител от ГЕРБ

В момента се извършва ремонт на част от пътя III - 602 - от с.Коняво до с Горна Козница. Третокласният път свързва Кюстендилска с Бобовдолска община. Средства за извършване на ремонтните дейности бяха отпуснати само преди няколко седмици от правителството и премиера Борисов. Това обяви по време на днешната си приемна с граждани в Кюстендил народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин.
"На участък с дължина 12,9 км ще бъде изцяло сменена пътната настилка, ще се извърши подмяна на мантинелите, подобряване на отводняването, възстановяване на канавките, нови пътни знаци", обясни още Кирил Калфин. Срокът за изпълнение е до 1 октомври 2021 г., а отпуснатите средства са в размер малко над 8 млн. 946 хил.лв.
"Има отпуснати средства и за част от пътя I-6 през Конявската планина – от с.Цървеняно до Пернишка област. Ремонтните дейности там ще се изпълняват на три етапа. Скоро предстои да започнат дейностите по първи етап - това са някъде около 5 км", каза също народният представител от ГЕРБ. За ремонта ще бъдат вложени около 3,5 млн.лв., а срокът за изпълнение е до 29.04.2021 г.
За липсата на питейна вода в част от село Лиляч, община Невестино, алармираха жители на населеното място по време на приемната на Кирил Калфин. „Говорихме с директора на ВиК по казуса. Пое ангажимент веднага да бъде пратен екип, за да се отстрани аварията“, коментира народният представител.
Липсата на работни места след кризата с коронавируса, имотни казуси, въпроси от социален и битов характер бяха поставени също по време на приемната на депутата от ГЕРБ. С него се срещнаха и приемни родители, които в това си качество са на граждански договори вместо на трудови. Те са запознали и министъра на труда и социалната политика Деница Сачева с казуса. „Ще проуча въпроса, за да видя дали мога да съдействам да бъдат на трудови договори“, заяви Кирил Калфин.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)