Избрани Новини

Вижте плодородието на Кюстендилския край!

Община Кюстендил организира празника съвместно с Института по земеделие

Официалното откриване на празника е на 3 октомври (събота) от 12:00 часа. Следва представяне на характерни кюстендилски сортове ябълки, предоставени от Института по земеделие – Кюстендил и изложение на атрактивно подредени и аранжирани щандове със плодове и зеленчуци от различни неправителствени организации от цялата община. Кюстендилски занаятчии ще покажат своите оригинални художествени произведения, а земеделските производители своята чиста и здравословна продукция, дарена от благословената кюстендилска земя.
Празничната програма продължава с конкурс за най-красиво аранжиран щанд и най-едра ябълка под наслов „Плодородието в Кюстендилския край“ и кулинарна демонстрация, със специалното участие на Дешка Кротева.
За най-малките гости на празника ще има арт-ателиета и работилници, състезателни игри с плодове и зеленчуци, а за любителите на спорта - открити тренировки в спортните зони на града.
Този есенен празник на изобилието е наследство от Първия национален овощарски конкурс, проведен през далечната 1896 година именно в Кюстендил. Овощарската традиция на кюстендилския край е жива през всички времена и предавана като опит и култура от поколение на поколение и от род на род.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов