Избрани Новини

Ценно дарение получи болницата в Гоце Делчев

Респираторният апарат е осигурен от съгражданина Руен Кирев

Много важен и ценен за медицинския персонал и пациентите респираторен апарат получи като дарение МБАЛ „Иван Скендеров“ - Гоце Делчев. Апаратът е осигурен от нашия съгражданин Руен Кирев и вече е монтиран в отделението по реанимация и анестезиология, където да се използва за пациенти в нужда.
Новата придобивка е респиратор, предназначен за обдишване на възрастни и деца и предлага различни режими: на принудително обдишване, поддържащо спонтанното дишане, както и наблюдение на дихателните пътища. Освен в реанимация и интензивно отделение, този апарат може да се използва при нужда в болнични стаи, както и при вътрешно-болнично транспортиране на пациенти.
С новия респираторен апарат, произведен от германската фирма „Дрегер“, оборудването на отделението по реанимация и анестезиология в МБАЛ „Иван Скендеров“ - Гоце Делчев е на много по-високо ниво и ще осигури по-добри възможности за работа на медицинския персонал, както и по-ефективна помощ за пациентите.
Ръководствата на община Гоце Делчев и на болницата изказват своята благодарност на дарителя Руен Кирев за неговата важна и навременна подкрепа.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)