Кюстендил се присъединява към Световния ден на ходенето - blagoevgrad.utre.bg

Кюстендил се присъединява към Световния ден на ходенето

04 октомври 2020, 09:30 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ММС

Ще се проведе от 10:00 до 12:00 ч.

Община Кюстендил се присъединява  към инициативата Световен ден на ходенето, която ще се проведе днес от 10:00 ч. до 12:00 ч., с начало на маршрута от стадион "Осогово" до къщичката на баба Яга, Хисарлъка и обратно до стадиона.
Проявата се организира от Българската федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и се провежда за 28-ми пореден път. Денят на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2020 г. и Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2020”. Световният ден на ходенето е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
Присъединете се към инициативата на Българска федерация спорт за всички  – Световен ден на ходенето, спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта, заснемете /снимки и клипове/ и ги качете на Facebook страницата на федерацията  – „обичам да спортувам“,  и/или  слоган „аз подкрепям спорта и спортувам в Световния ден на ходенето“.
Изпращайте информацията на Facebook страницата на федерацията:  Българска Федерация спорт за всички - БФСВ.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета