Избрани Новини

Областният координатор Виктор Янев присъства на Празника на плодородието

Институтът по земеделие представи на щанда си 300 сорта ябълки

Областният координатор на ГЕРБ - Кюстендил Виктор Янев присъства на тазгодишното издание на Празника на плодородието. Сред официалните гости бяха и кметът Петър Паунов, Михаела Крумова - председател на ОбС - Кюстендил и общински ръководител на ПП ГЕРБ, проф. д-р инж. Мартин Банов - председател на Селскостопанската академия – София и Илияна Кришкова - директор на Института по земеделие – Кюстендил.

Двама са победителите, спечелили тазгодишната наградата за най-едра ябълка на „Празника на плодородието 2020". Първо място по обем спечели НЧ „Съгласие 2007", с.Жабокрът – 119,8 мм, а най-тежка ябълка - НЧ „Просвета 1920" – 638 грама. Бяха раздадени и грамоти за участие на всички читалища, които показаха красиво украсените с плодове и зеленчуци щандове.

Празникът на плодородието бе открит в Кюстендил с представяне на 10 сорта ябълки от най-адаптивните към стресови ситуации, отглеждани от Института по земеделие. На техния щанд можеше да се видят 300 сорта ябълки. През тази година стълбата е част от визията на празника, защото е високосна година. Част от празничната програма бе и кулинарната демонстрация на характерните за с.Горно Драглище „циганици", по нашему – мекици.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)