Избрани Новини

Кой и защо раздава 50 тона безплатни картофи - (още) една история за доброто

До момента са дарени 10 тона картофи на Комплекса за социални услуги в Кюстендил

Често чуваме да казват, че няма безплатен обяд – не и в село Еремия, община Кюстенил. Младият предприемач Димитър Димитров решава да дари 50 тона картофи на нуждаещи се в областта. Самият той споделя, че времето е било благосклонно и реколтата се оказва по-добра от очакваното, затова решава да раздаде част от нея на хората в нужда.
До момента са дарени общо 10 тона картофи на Комплекса за социални услуги към Община Кюстендил, чиито служители полагат грижи за 800 души, а 1 тон вече са раздадени на възрастни хора в района на село Еремия.
Провокиран от кризата, породена от Covid-19 и мерките срещу разпространението на вируса, Димитров решава да произведе повече продукти за нуждаещи се.
„Чака ни невиждана криза“. Възрастните хора, които са преживели много, не заслужават да чуват тази фраза. И понеже аз съм никой и моята дума не може да успокои никого, реших да отгледам и раздам тези картофи. Понякога един картоф е по-ценен от сто думи.”, споделя във Фейсбук той за своите мотиви.
Загрижеността за хората в селото е породена още от ранна детска възраст и топлите спомени от посещенията при баба и дядо в Еремия. След това обаче тръгва по пътя на учението и прекъсва връзката със своите корени, за да се върне след 10 години, но това, което вижда, го разочарова. Решен да промени каквото може и да помага с каквото може, Димитър Димитров се захваща за работа. Преди да започне производството на зеленчуци обаче се налага да се сблъска с инфраструктурни неуредици и бюрокрация. Това не го отказва, а напротив, започва да разрешава проблем след проблем. Първо успява със собствени средства и техника да ремонтира пътя до своята махала, а след това да разреши и проблемите, свързани с водоснабдителната система и сметоизвозването.
Историята на Димитър Димитров е поредният пример как дори когато си мислиш, че си твърде “малък”, за да промениш дадена ситуация, всъщност би могъл да бъдеш онази искра, необходима за разпалването на нещо много по-голямо – човешките добродетели.
https://uspelite.bg/



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)