Избрани Новини

ГЕРБ - Благоевград отбеляза 108 години от Освобождението на Горна Джумая

"5 октомври, за нас, жителите на Благоевград, е свещена дата", коментира Даниела Савеклиева

С откриването на паметна плоча на ген.Спас Георгиев – освободителят на Благоевград по време на Балканската война, и полагане на цветя на паметния знак на майор Иван Орлински - командир на руския боен отряд, освободил през 1878 г. Горна Джумая, започнаха тържествата по повод 108 години от освобождението на града и Пиринска Македония.
На церемонията присъстваха областният административен секретар на партията и народен представител Даниела Савеклиева, общински съветници от ГЕРБ, представители на съсловните организации на партията, представители на държавни институции, десетки жители на Благоевград.
Представителите на ГЕРБ се включиха и в церемонията по издигане на националния флаг на централния площад „Македония”.
Представители на МГЕРБ положиха венци и цветя в знак на признателност пред паметника на Гоце Делчев и на Македоно-Одринското опълчение от името на областния координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, евродепутата Асим Адемов, Даниела Савеклиева, общински съветници от партията, представители на съсловните организации.
„5 октомври, за нас, жителите на Благоевград, е свещена дата - денят на нашето освобождение. Пожелавам на своите съграждани здраве и благополучие, да не забравяме, че само с общи усилия можем да продължим да развиваме Благоевград. Само обединени можем да осигурим по-голям просперитет за нашите деца”, коментира Даниела Савеклиева.
Отбелязването на годишнината продължи с тържествена сесия на Общински съвет -  Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)