Избрани Новини

Приемат документи за доказване на реализираното мляко и животни за Кампания 2020

Фермерите трябва да подадат документи в областните дирекции на ДФЗ

Започна приемът на документи, с които животновъдите, кандидати по схемите за обвързана подкрепа за Кампания 2020 г., доказват произведената и реализирана от тях продукция (мляко и млечните продукти, както и реализираните на пазара животни). Фермерите трябва да подадат документи по образец на електронен носител в областните дирекции на ДФ „Земеделие“ не по-късно от 2.11.2020 г. Стопаните трябва да предоставят и заверени копия на документите, доказващи реализацията на продукцията си.
Реализацията на млякото и млечните продукти се доказва за периода от 01.10.2019 г. до 30.09.2020 г., съгласно разпоредбите в чл. 27в, ал. 1 от Наредба № 3 от 17.02.2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.
Документи за реализация на мляко и млечни продукти се подават по четири схеми: Схема за обвързано подпомагане на млечни крави - СМлК, Схема за обвързано подпомагане за млечни крави под селекционен контрол - ЕЖСК (мляко), Схема за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол – ДПЖСК (с реализация на мляко или комбинирана реализация) и Схема за обвързано подпомагане за биволи – Биволи. Бенефициерите следва да реализират на пазара определените в нормативната уредба количества мляко и млечни продукти на глава допустимо животно по съответната схема. При попълване на документите кандидатите трябва да използват съответната бланкова таблица, според регистрацията им в ИСАК – като физическо лице, юридическо лице или едноличен търговец.
Реализираните на пазара животни се доказват по три схеми - Схема за обвързано подпомагане за месодайни крави и/или юници – СМКЮ, Схема за обвързано подпомагане за месодайни крави под селекционен контрол – ЕЖСК (месо), Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол – ДПЖСК (с реализация на месо или комбинирана реализация). В зависимост от това къде са реализирани животните – в България или извън страната, се попълват различни типови образци.
Животновъдите могат да изтеглят и попълнят образците на документите, с които доказват реализация на произведената от тях продукция от интернет страницата на ДФ „Земеделие”. Към приложените файлове е изготвена и подробна инструкция за тяхното попълване.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)