Избрани Новини

Джиповете по пътя за Рилските езера не спират

Създадена е организация с полицията, за да се ограничи достъпът им

Джиповете пак са в Рила. Зрители на NOVA ТВ изпратиха снимки, на които се вижда как през уикенда високо в планината, точно до хижа „Рилски езера” за пореден път джипове возят туристи. Нито полицейските акции, нито намесата на жандармерия и всякакви други органи не спират шофьорите от нерегламентираните превози.
„В понеделник следобед подателят на сигнала се е свързал с инспектора на парковия участък. Действието се случва в неделя след 17 часа, когато е свършило работното време на нашите служители. Лифтът не е работил и те са се възползвали от момента. От кадрите, които видях, единият от нарушителите е местен и системен. Другият автомобил е неизвестен, подали сме сигнал за издирването на собственика”, обясни директорът на НП „Рила” Красимир Андонов пред НОВА ТВ.
Той разкри, че въпросният нарушител е санкциониран многократно, но дори и солените глоби не го спират. Според него в парка има обичайна практика туристи и собственици на джипове да разменят контактите си, за да се осъществява превоз.
„Активният сезон приключи и туристите са значително по-малко. Все още има хора, които се качват, а тези шофьори се възползват от това. Вече доста време е създадена организация  заедно с полицията, за да се ограничи достъпът на тези джипове. Те дори не се движат така редовно. Но има такива единични случай като този”, каза още Андонов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов