Условна присъда и обезщетение наложиха на дупничанин за закана за убийство - blagoevgrad.utre.bg

Условна присъда и обезщетение наложиха на дупничанин за закана за убийство

07 октомври 2020, 13:14 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ПРБ

Присъдата "Лишаване от свобода” е за срок от 8 месеца

Районен съд – Дупница призна дупничанин за виновен в закана за убийство и го осъди да плати на пострадалия 2 000 лв. обезщетение за причинените му неимуществени вреди. Подсъдимият Богомил Е. е осъден да плати още 700 лв., представляващи разноски за адвокат на пострадалото от заплахата лице, както и останалите разноски по делото.
Съдебен състав с председател съдия Светла Пейчева призна подсъдимия Богомил Е. /на 24 г., неосъждан/ за виновен в това, че на 28.01.2019 г. в Дупница, кв.“Гиздова махала“ - на широкото, се е заканил на И.П. от Дупница с убийство, с думите: „Сега ще те бием, ще те мушкам, и ще те утепам, ще те убием“, като същевременно го е хванал за якето и му го е скъсал, като това заканване е могло да възбуди в пострадалия основателен страх от осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал. 3,  във вр. с  ал.1 от НК, за което на основание чл. 54 от НК му налага наказание „Лишаване от свобода” за срок от 8 месеца, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.
Съдът уважи частично предявения иск за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уплаха, стрес и наранено достойнство, който бе в размер на 6 000 лв.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок, пред Окръжен съд - Кюстендил.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета