305 ученици и деца са под карантина в област Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

305 ученици и деца са под карантина в област Благоевград

08 октомври 2020, 11:07 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    pixabay.com

При 6 от тях са установени положителни проби за Ковид 19

“305 са в момента децата и учениците, поставени под карантина, в област Благоевград. При 6 от тях са установени положителни проби за Ковид 19“. Това съобщи за Радио Благоевград Методи Попов, началник на отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в РУО – Благоевград.
„48 души от персонала в училища е поставен под карантина, като от тях 21 са дали положителни проби, а останалите са контактни. 28 от поставените под карантина са педагогически персонал, останалите са помощен персонал. В момента 2 паралелки в училища в Гоце Делчев са под карантина, от днес една паралелка от IV-то основно училище е под карантина, остават под карантина и паралелки в Природо-математическата и Езиковата гимназии. Вече изтече 14 дневната карантина на 8-те паралелки в Професионалната гимназия по строителство архитектура и геодезия в Благоевград, двете в СУ „Братя Каназиреви” – Разлог и 6-те класа с ученици на училището в Симитли", каза Попов.
Обща чат група за борба срещу коронавируса по училищата на територията на областта е създадена от експерти от Регионалното управление на образованието, Регионалната здравна инспекция и Агенция „Социално подпомагане” в Благоевград.
„Чрез нея целим да преодолеем всякакви технически проблеми, забавяния и да бъдем максимално оперативни, като целта е ограничаване разпространението на коронавируса“, допълни Методи Попов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета