Избрани Новини

Благоевград подаде проект за адаптиране към климатичните предизвикателства

Отпадъци и енергетика са едни от основните теми

Община Благоевград подаде проектно предложение "Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени" по открита покана №3 "Климат" на Програма "Опазване на околната среда и климатичните промени", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП).
Проектното предложение ще се реализира в консорциум от общините Благоевград, Симитли, Кочериново, Бобошево и неправителствена организация от Норвегия.
В рамките на проекта ще бъдат разработени и приложени 5 пилотни и иновативни мерки за смекчаване и адаптацията към климатичните промени в българските общини, в изпълнение на стратегическите им планове и програми. От норвежкия партньор ще се взаимства опит и добри практики за постигане на основната цел на проекта - повишаване капацитета на общините за устойчиво прилагане на иновативни мерки и технологии на общинско ниво в сектора на отпадъците и енергетиката и адаптиране на стратегическите планове и програми с оглед преодоляване на неблагоприятните последици от изменението на климата.
Стойността на подаденият проект е 794 218 лева и е с продължителност 24 месеца.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов