1000 посетители за ден отчете Паркът за мечки край Белица - blagoevgrad.utre.bg

1000 посетители за ден отчете Паркът за мечки край Белица

09 октомври 2020, 13:13 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Парк за танцуващи мечки

Сезонът тази година е без екскурзовод

Управителят на Парка за танцуващи мечки Димитър Иванов съобщи, че са били отчетени 1000 посетители за един ден, което си е своеобразен рекорд, който досега не се е случвал. Въпреки пандемията, не очаква спад на посещаемостта и допълни: "Според показателите, които имаме към момента, може би до края на годината ще запазим нивата от миналата. Това е достатъчно добър успех предвид ситуацията в световен мащаб. Разликите, които се случиха този сезон, са, че процентът на чужденците е под 1%, което е нормално, предвид всички ограничения с пътуванията, но пък беше добър повод ние, българите, да се раздвижим, да видим и разгледаме неща, които иначе може би не са ни били в план. Беше добър повод да опознаем повече страната си. За сезона нямаме и нито една организирана група за разлика от миналата година когато имаме над 150 такива посещения. Тази година имахме ден с над 1000 посетители, а миналата максимумът ни беше около 700 посещения"

Увеличения интерес и работата, която се върши в посока облагородяване на района и усилията в посока развитие на туризма, са част от причините за увеличения туристопоток към парка.

Въпреки факта, че тази година паркът отвори врати месец и половина по-късно заради извънредното положение и извънредната ситуация, а от началото на септември работи със съкратено работно време – от 12:00 до 18:00 часа, посетителите не намаляват. Сезонът тази година е без екскурзовод. И в момента паркът в Белица се радва на много висок интерес, независимо, че отпускарските месеци вече свършиха.Коментари (1)

Потребител
mitoko
Da doidat da te vidqt. Azshte byda ekskuvovod.
10 октомври, 16:21 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета