Избрани Новини

Дилъри обикалят край училища и университети

За случаите са уведомени компетентните прокуратури

Акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград.

На 09.10. в обезлесен участък в землището на с. Сенокос, община Симитли, от криминалисти при ОДМВР-Благоевград в момент на изрязване на около 11 бр. засадени тревисти растения са задържани двама мъже на 21 и 37 години от Симитли. След направен полеви тест растенията са реагирали положително на канабис с общо тегло около 11,4 килограма. По случая е образувано досъдебно производство.

На 9.10. от полицейски служители на РУ-Разлог е извършена проверка на жилище и прилежащи към него постройки в с.Палатик, община Белица, обитавано от 40-годишен от селото. В прилежаща към дома дървена барака са намерени пистолет и 6 броя патрони, за които не са предоставени необходимите документи за съхранение и притежание, а в дреха на лицето е намерена и иззета е около 8,5 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Образувано е досъдебно производство.

В хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпления,  свързани с наркотици в учебните заведения и около тях, на 9.10. т.г. в района на учебно заведение в Петрич е извършена проверка на 26-годишен от града, в когото е намерена и иззета около 1,38 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. При последваща проверка на жилище, обитавано от него, са намерени и иззети електронна везна и около 9,10 грама канабис. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа.

На същата дата в стая на студентско общежитие в Благоевград от полицейски служители на 01 РУ-Благоевград е задържан 20-годишен от Перник, в когото е намерено и иззето пликче, съдържащо около 0,33 грама суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис.

В хода на специализираната операция на 10.10. около 21:00 часа в двора на учебно заведение в с.Корница, община Гоце Делчев, от полицейски служители на РУ - Гоце Делчев са задържани  двама мъже на 19 и 25 години от селото. В 25-годишния са намерени и иззети  около 0,63 грама амфетамин и около 0,13 грама канабис, а в 19-годишния - 0,43 грама марихуана.

За случаите са уведомени компетентните прокуратури. Работата продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)