Избрани Новини

Литературно четене събра творците на Югозапада

Поети и писатели споделиха своите творчески търсения

Днес от 18 часа във фоайето на НЧ "Н.Вапцаров 1866" - Благоевград се състоя литературен "коктейл", както шеговито отправи по-рано покана председателят на Литературен клуб "Огнище" Спасимир Тренчев. Творците на Югозапада се събраха, за да почетат с литературно четене две събития - отминалия Празник на поезията и предстоящия Ден на народните будители.

На срещата беше и председателят на читалището Васил Новоселски, както и граждани, които обичат литературата.

Литературното четене премина в творческа, дружелюбна и сърдечна обстановка. Приветствани от Спасимир Тренчев, един по един поети и писатели споделиха своите творчески виждания, търсения, намерения. Прочетоха свои стихотворения, намерили благодатен отклик в една зажадняла за поезия публика.

Защото колкото и да е трудно днешното време за всички, един добър стих може да те извиси над тегобите, да ти помогне да преодолееш даден проблем, да си дадеш кураж да продължиш напред. Поетите са тези, които ни водят чрез словото си по пътя на борбата дори когато смятаме, че нямаме сили, че ни е страх, че сме сами и неразбрани. Силата на словото прави и нас силни духом, превъзмогва отчаянието и болката, освобождава ни от опасенията и страховете.

Затова - четете поезия! Тя е мехлем за душата, както казваше моята баба. Тя е лек за нараненото сърце, както казва моя приятелка. Поезията лекува всичко, казвам аз и грабвам любимата си стихосбирка. Коя е тя? Може би е вашата. Важното е да я отворите и ще разберете. Вслушайте се в думите и ще усетите.

Приятно четене!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов