Избрани Новини

След година прекъсване отново стартира Планинско изкачване "Благоевград“

Състезанието ще се проведе на 24 - 25 октомври

След година прекъсване традиционното автомобилно състезание Планинско изкачване „Благоевград“ се възобновява в югозападния град. Състезанието ще се проведе на 24 – 25 октомври по добре познатото състезателно трасе със старт в ж.к. Еленово и финал преди с.Делвино. Тазгодишното издание е петият и последен кръг от Българския автомобилен шампионат по планинско изкачване и интересът е голям, именно защото шампионските титли все още не са ясни за сезона.
Организатор на проявата е Автомобилен спортен клуб ДИАМО, със съдействието на Община Благоевград и партньори.
Прекрасното технично 4-километрово трасе предизвиква вниманието на най-добрите пилоти на България. Пътната настилка е асфалт с конфигурация от различни по трудност завои, с подходящи безопасни места за гости и фенове.
„Очаквам едно позитивно и интересно събитие, защото тук, на Планинско „Благоевград“, ще се решават шампионските титли за сезон 2020 и целият ми екип, който стои в организацията, е изключително мотивиран. За съжаление цялата ситуация, свързана с Ковид, е пречка да присъстват редовни участници и наши приятели от Гърция и Македония. Но ние, като организатори от Спортен клуб Диамо, ще направим всичко възможно състезанието да бъде празник за всички“ – заяви Славчо Кордев, който е директор на събитието



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)